Let op! De bezorger controleert jouw leeftijd op basis van jouw legitimatiebewijs. Alleen 18+

Nieuws RSSChateau voor Buren 2022

Ook IJswijnen.nl is in 2022 weer van de partij op het leukste wijnfestijn van de Betuwe: Chateau voor Buren! Kijk jij ook? Er zijn 75 stands van allerlei wijnimporteurs en veelal gratis proeven!

Lees verderIn combinatie met hartige gerechten schittert Icewine pas echt!

Zout eten versterkt de fruitsmaak van Icewine, terwijl de zoetheid van de wijn het scherpe zoutrandje van het gerecht aangenaam verzacht. Voeding die rijk is aan smaak is bestand tegen het volle karakter van Icewine. Met de hoge zuurgraad van Icewine is ieder slokje tussen elke hap een genot.Kaas, worst, vleeswaren hebben bijvoorbeeld een hoog zoutgehalte en zijn een perfecte combinatie met icewine.

Lees verderHulpsinterklazen en hulpkerstmannen opgelet!

Je kunt maar beter op tijd zijn dit jaar. Wij en PostNL verwachten namelijk grote drukte rondom de feestdagen wat kan leiden tot langere levertijden. Wees voorbereid en bestel jouw ijswijn nu snel op IJswijnen.nl. Dan weet je in iedergeval zeker dat je heerlijke ijswijn op tijd in huis hebt.

Lees verderDit moet je weten over de nieuwe Alcoholwet.

Wat is de Alcoholwet? De naam van de Drank- en Horecawet wijzigt vanaf 1 juli 2021 naar de Alcoholwet. De belangrijkste wijzigingen hierin zijn: een betere leeftijdscontrole, een verbod op prijsacties en sterk alcoholische drank mag online alleen nog verkocht worden door slijtersbedrijven. Vanaf wanneer gaat de Alcoholwet in? De Alcoholwet gaat in vanaf 1 juli 2021. Wat verandert er in de Alcoholwet? Per 1 juli 2021 verandert de Drank- en Horecawet naar de Alcoholwet. Het volgende verandert er in de nieuwe Alcoholwet: Leeftijdscontrole: Bij aankoop wordt er via een actieve handeling van de koper gecontroleerd of de koper 18 jaar of ouder is. De leeftijd moet worden aangevinkt of een geboortedatum invullen wordt verplicht. Meldingsplicht verkoper: De verkoper is verplicht vooraf...

Lees verderNieuw in ons assortiment: Wijnhuis Nadal de la Boadella - Spanje

Wijnhuis Nadal de la Boadella werd gesticht aan het begin van de 16e eeuw. Volgens historische documentatie is het landgoed Nadal keer op keer overgegaan van vader op zoon, trouw aan de Catalaanse traditie. De wijngaard en de wijnbereiding zijn sinds die tijd nooit gestopt. Zelfs niet tijdens de burgeroorlog (1936-39), toen een deel van het landgoed werd onteigend om een ​​vliegveld aan te leggen. Zo werd Ramón Nadal werd geboren in 1903, net toen de herbeplanting van de door phylloxera verwoeste wijngaarden was begonnen. Zijn ondernemersgeest dwong hem tijdens de burgeroorlog om alcohol van zijn distilleerderij naar een wijnmakerij in La Mancha te sturen om der mistela's vam te maken. Dat was een activiteit die hem aanzienlijke winst opleverde....

Lees verder