Collectie: Haltinger Winzer

Haltinger Winzer is een gerenommeerd wijncoöperatie, bekend om haar hoogwaardige wijnen. Met jarenlange ervaring in de wijnindustrie en een passie voor het vak, produceert Haltinger Winzer verfijnde wijnen die door liefhebbers over de hele wereld gewaardeerd worden. Het bedrijf streeft naar perfectie in elke fles en maakt gebruik van de beste technieken en methoden om de meest smaakvolle en unieke wijnen te creëren.
De wijncoöperatie Haltinger ligt in een van de meest zuidelijke en warmste streken van Duitsland.

De wijncoöperatie werd op 5 juni 1936 opgericht. Op dat moment waren er 36 leden en werd er zo'n 60.000 liter wijn geproduceerd. In oktober 1959 sloten de wijnboeren van Weiler zich aan en werd voor het eerst ook rode wijn geproduceerd. In 1970 kwamen er enkele wijnbouwers uit Tüllingen bij de wijncoôperatie. In 2018 is het gebied uitgebreid en sindsdien worden er ook druiven verwerkt van een wijnboer met vestigingen op de Römerberg in Badenweiler. Tegenwoordig wordt in totaal op ongeveer 55 hectare wijn verbouwd, waarvan het grootste deel wordt gevormd door de Haltinger Stiege (33,5 ha), gevolgd door de Weiler Schlipf (6,5 ha), Badenweiler Römerberg (10 ha) en Tüllinger Sonnenbrunnen (1,5 ha), Ötlinger Sonnhole (1,5 ha) en 2 ha vanaf andere locaties.

De belangrijkste druivensoort is Gutedel, goed voor 50 procent van het areaal, gevolgd door Pinot Noir (28 procent) en de rassen Müller-Thurgau, Ruländer, Pinot Blanc, Chardonnay en Sauvignon Blanc.
De biologische wijnen van Haltinger gedijen goed op de zuidelijkste hellingen van Duitsland, in het drielandenpunt Duitsland, Frankrijk (Elzas) en Zwitserland, aan de Rijnknie bij Basel. wijnboer Hans-Jörg Sprich is het enige lid van de coöperatie dat biologisch werkt en vijf hectare wijngaarden cultiveert volgens de ECOVIN-richtlijnen voor biologische wijnbouw. De andere leden cultiveren hun 50 hectare wijngaarden volgens milieu vriendelijke normen.